tisdag, oktober 13, 2009

Recept-time! Kl. är 23.50.

Nu...på en väldigt liten allmän begäran...kommer receptet på Ryssröra. Och det är mumsigt. Det är som ingenting du någonsin smakat (Okey - that´s creepy. Då har man inte kommit längre än dagis...) Och det bästa? Det är helt original. That´s right...jag ringde Jörnköket för att få det. Det smakar skola...
213 gram köttfärs
5 gram salt
2 gram svartpeppar
200 gram riven vitkål
47 gram tomatpuré
55 gram salt
387 gram vatten
0.2 gram paprikapulver
64 gram långkornigt ris
22 gram chilisås
5.5 gram senap
5.5 gram rödvinsvinäger
Bryn köttfärsen, smaksätt med salt och peppar. Häll på vattnet och lätt i vitkålen och riset. Hacka purjolöken och tillsätt den, tomatpuré och ketchup och koka tills riset och vitkålen är mjuka. Tillsätt resten av ingredienserna, smaka av. Ät och njut.
Lite krångligt med allt i gram, men inget som inte en bra köksvåg råder bot på. Eller ett mattesnille eller nåt. Och den är godast efter ett litet tag, smakar skola när man låtit den stå!
Där har ni det.
Over and out.

3 kommentarer:

Sandra sa...

tack du ha gjort min dag, ja måste göra den! saknar den där sen skolan!! Nu saknas bara en Sara å en Lina å några historier i skolmatsalen så är dagen räddad

camilla jonsson sa...

Jag har bara en liten fundering, det står där nere att man ska ha i purjolök men du har inte skrivit vilken mängd? ;D

Sara sa...

Hmm, den verkar ha fallit bort :) I receptet står det 1,5 dl - men det är lite märkliga mått eftersom det är Jörnkökets recept. Jag brukar ta typ 10-15 cm av en purjolök, brukar funka!